100% CPU uden baggrundsprogrammer

100% CPU uden baggrundsprogrammer

Indlægaf Olivar9800 » søn 19. okt 2014 21:55

Hej kære Linux folk :wave:

Jeg har siddet og kigget lidt på min CPU måler, og den svinger lidt mellem 100% og 0% :scratch:

Men så fandt jeg et lille link som måske gjorde mig lidt klogere på hvad der egentlig foregik :studying:

http://unix.stackexchange.com/questions/128898/elementaryos-gala-using-more-than-100-cpu-constantly

Det viser sig til at jeg har glemt at installere grafikkort driverne til computeren, og at hvis man har glemt det bruger CPU'en som et fiktivt grafikkort :whistle:

Men jeg forstår stadigvæk ikke hvad jeg skulle bruge de koder til som der er på linket....

Alt hjælp med at forstå mostages med kyshånd :grin:

Screenshot af CPU måler: http://up-it.dk/dl/8hs/
CPU: Intel Core i7 4790k 4.00Ghz

GPU: Asus Strix GTX970 4GB

RAM: Kingston 16GB DDR3-2133 HyperX Beast-series

Motherboard: Asus MAXIMUS VII RANGER

PSU: 700Watt Coolermaster

SSD: Samsung 840 EVO 250GB

HDD: 3TB Seagate Barracuda (7200rpm, 6GB/s)
Olivar9800
 
Indlæg: 22
Tilmeldt: lør 17. aug 2013 20:34
Brugererfaring med Linux:: Lidt øvet

Re: 100% CPU uden baggrundsprogrammer

Indlægaf Uffe » man 20. okt 2014 17:22

Hej Olivar

Jeg skal prøve at hjælpe efter bedste evne :smile:

Kan du ikke starte med at poste terminaloutput ved den her kommando
Kode: Vælg alt
lspci
Mvh.
Uffe

Ubuntu minimal m/ Mate desktop 64bit
Asrock N68-GE3 UCC - AMD X4 640 - 4 Gb Kingston ram
OCZ Vertex 4 SSD 60 Gb + 500 Gb WD sATA HD

Ultimate Edition 2.9 64bit
Asrock 2core 1333-2.66G - 2 Gb Kingston ram
750 Gb Samsung WD sATA HD
Plextor DVD-RW - Asus 24" fladskærm

Omega T107, 7" Kina Android tablet
Brugeravatar
Uffe
Site Admin
Site Admin
 
Indlæg: 2105
Tilmeldt: man 20. apr 2009 15:42
Geografisk sted: Hornslet, Syddjurs
Brugererfaring med Linux:: Øvet

Re: 100% CPU uden baggrundsprogrammer

Indlægaf Olivar9800 » man 20. okt 2014 19:41

Det sætter jeg stor pris på at du vil hjælpe mig :thumbup:

Men igår aftes efter at jeg havde skrevet denne post, installerede jeg en ATI driver til mit grafikkort. Dette gjorde så at da jeg genstartede så ville der kommer "Elementary OS" startup ikon, og stå stille der... :scratch:

Så nu vil jeg gerne vide hvordan jeg kan få den afinstalleret uden at ødelægge min installerede partition :roll: :fighting:

Jeg kan tilføjes på skype, eller andet chat program :smile:
CPU: Intel Core i7 4790k 4.00Ghz

GPU: Asus Strix GTX970 4GB

RAM: Kingston 16GB DDR3-2133 HyperX Beast-series

Motherboard: Asus MAXIMUS VII RANGER

PSU: 700Watt Coolermaster

SSD: Samsung 840 EVO 250GB

HDD: 3TB Seagate Barracuda (7200rpm, 6GB/s)
Olivar9800
 
Indlæg: 22
Tilmeldt: lør 17. aug 2013 20:34
Brugererfaring med Linux:: Lidt øvet

Re: 100% CPU uden baggrundsprogrammer

Indlægaf Uffe » man 20. okt 2014 20:50

ØV - nå, så prøver vi noget andet.

Ved du hvilket grafikkort der sidder i maskinen og er du sikker på at den ATI driver du installerede er til det kort :?:

Ifølge det link du postede er det nemlig ikke nok at installere driveren, maskinen skal også sættes til at bruge den - men der er ingen grund til at slås med det nu hvis ikke du er sikker på kort og driver.
Mvh.
Uffe

Ubuntu minimal m/ Mate desktop 64bit
Asrock N68-GE3 UCC - AMD X4 640 - 4 Gb Kingston ram
OCZ Vertex 4 SSD 60 Gb + 500 Gb WD sATA HD

Ultimate Edition 2.9 64bit
Asrock 2core 1333-2.66G - 2 Gb Kingston ram
750 Gb Samsung WD sATA HD
Plextor DVD-RW - Asus 24" fladskærm

Omega T107, 7" Kina Android tablet
Brugeravatar
Uffe
Site Admin
Site Admin
 
Indlæg: 2105
Tilmeldt: man 20. apr 2009 15:42
Geografisk sted: Hornslet, Syddjurs
Brugererfaring med Linux:: Øvet

Re: 100% CPU uden baggrundsprogrammer

Indlægaf Olivar9800 » ons 22. okt 2014 14:24

Hej Uffe.

Det er et ATI Mobility readon HD 5470 der sidder i computeren :wink:
CPU: Intel Core i7 4790k 4.00Ghz

GPU: Asus Strix GTX970 4GB

RAM: Kingston 16GB DDR3-2133 HyperX Beast-series

Motherboard: Asus MAXIMUS VII RANGER

PSU: 700Watt Coolermaster

SSD: Samsung 840 EVO 250GB

HDD: 3TB Seagate Barracuda (7200rpm, 6GB/s)
Olivar9800
 
Indlæg: 22
Tilmeldt: lør 17. aug 2013 20:34
Brugererfaring med Linux:: Lidt øvet

Re: 100% CPU uden baggrundsprogrammer

Indlægaf Uffe » ons 22. okt 2014 17:05

OK - nu før vi bruger en masse tid på det, så vil det være dejlig om du skrev
  • Hvilken driver du har installeret og hvor du har den fra (hvis fra andet end repo så gerne et link)
  • Hvordan du installerede den
  • Hvilken version af Elementary OS
  • Er det eneste OS på PC'en
Mvh.
Uffe

Ubuntu minimal m/ Mate desktop 64bit
Asrock N68-GE3 UCC - AMD X4 640 - 4 Gb Kingston ram
OCZ Vertex 4 SSD 60 Gb + 500 Gb WD sATA HD

Ultimate Edition 2.9 64bit
Asrock 2core 1333-2.66G - 2 Gb Kingston ram
750 Gb Samsung WD sATA HD
Plextor DVD-RW - Asus 24" fladskærm

Omega T107, 7" Kina Android tablet
Brugeravatar
Uffe
Site Admin
Site Admin
 
Indlæg: 2105
Tilmeldt: man 20. apr 2009 15:42
Geografisk sted: Hornslet, Syddjurs
Brugererfaring med Linux:: Øvet


Tilbage til Elementary OS

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron