PuppyPepTalk (Less is more)

En hurtig mini distribution der fx. kan køre kun fra USB-nøgle og i ram.

Redaktør: haines

PuppyPepTalk (Less is more)

Indlægaf Måns » tirs 9. apr 2013 22:31

Hej Puppianere (og evt. kommende hundeelskere)

Puppy er indstillet til kun at gemme tilbage til en lagerfil med bestemte intervaller - for at spare på antal skrivninger til usb. Det er rigtigt godt, bl.a. fordi det forlænger usb'ens levetid :thumbup: :thumbup:

Som Birthe tidligere har nævnt kan man vælge, at slå skrivning til lagerfil helt fra - og i stedet få en dialog, der spørger om man vil gemme sessionen tilbage til lagerfilen. Det er smart fordi man, på den måde, kan lege en masse og begå fejl, som man blot undlader at gemme tilbage til lagerfilen.

Der er flere Puppybrugere på Puppy Linux brugerforum, der anbefaler at man enten helt undgår at bruge en lagerfil eller holder sig til at bruge en meget lille lagerfil.
Begge dele er nemt, hvis man er indstillet på at gemme sine ændringer og personlige filer til mnt/home/ der ikke er en del af lagerfilen - men henviser til den disk/partition som lagerfilen ligger på. Det er også smart fordi filer der ligger her - er tilgængelige for andre systemer. Hvis partitionen/disken er på en usb, er filerne desuden tilgængelige når man bruger usben "normalt" (som flytbar disk) i andre systemer...

Man kan med fordel lave en Puppy remaster, der indeholder alle de programmer og indstillinger man ønsker - og nøjes med at bruge systemfilen i livemode... På den måde kan man helt undgå at skrive tilbage til usb - og derved forlænge levetiden i det uendelige...

Hvis man vil holde systemfilens størrelse nede og alligevel have adgang til at bruge store programmer mm. - så kan man montere SFS-filer der er programpakker, der (også) lader sig installere i en live session. Man kan få alt fra Libre Office til OpenShot som SFS filer - og man kan lave sine egne...

Det er nemt at lave sine egne PET filer og have dem liggende klar på disk - eller hente færdige programpakker med pakkehåndteringen, der også kan installeres i en live session... (her er det kun internethastigheden, der kan være en hindring)...

Puppy kører fantastisk hurtigt i ram - og det kan betale sig at bruge mindre systemfiler på maskiner med mindre ram....

Det er faktisk svært at finde sig i større styresystemers lavere hastigheder efter, at have brugt Puppy i et stykke tid - og jeg er nødt til at indrømme, at det ofte forholder sig sådan, at jeg hellere starter en live session med Puppy op (fra en usb) end jeg gider vente på en fast hd eller frugal usb installation - når jeg har travlt.

Når jeg ikke har travlt, eksperimeterer jeg - oversætter dele af Puppy til dansk eller laver PETs også i live sessioner - for derefter, at starte en ny livesession, hvor jeg blot installerer de PETs jeg har lavet eller blot gemt til disk.... Det går alligevel så hurtigt, at installere og køre programmer, at det er sjovt i sig selv :clap: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol:

Jeg skal måske nævne, at når jeg laver remasters - er det altid på usb og ofte i en live-session, hvor jeg lige har installeret de programmer der skal med... Med 2 cpu'er og 4 gb ram, går selv en remaster HURTIGT - og det er sjovt, når man kan få hurtige resultater. (Igen er størrelsen en fordel) :rolling: :roll: :crossfingers:

At bruge Puppy Linux og lave remasters, PETs og SFS'ser er LEGO for voksne -> den eneste forskel er, at man kan lave/støbe sine "klodser" selv -> og det er ikke spor svært :thumbup: :thumbup:

PRØV DET - Der er en stor fare for at du bliver afhængig :whistle: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

:red-cheers: :red-cheers: :red-cheers:
Mvh Måns
Quote: "Give a man a tiddler and he might digest it today, show a man how to use TIddlyWiki and he'll be writing his own tiddlers for a lifetime .."
Brugeravatar
Måns
Site Admin
Site Admin
 
Indlæg: 1763
Tilmeldt: tirs 5. jan 2010 18:32
Geografisk sted: Havbro, Aars, Himmerland, Nordjylland, Jylland, Danmark
Brugererfaring med Linux:: Øvet

Re: PuppyPepTalk (Less is more)

Indlægaf Birthe » ons 10. apr 2013 10:12

Hej Måns
Måns skrev:PRØV DET - Der er en stor fare for at du bliver afhængig :whistle:

Det kunne godt lyde sådan.
Jeg har prøvet remaster, men mangler altid at få noget med i remasteren, mest indstillinger. Jeg har læst en del om at lægge specielt firefox indstillinger i mnt/home, fordi det er noget, der fylder mere og mere over tid og dermed æder af en savefil. Det kan vist ikke lade sig gøre med chrome, hvor puppy løsningen kræver root, eller? Der er måske fundet en løsning på det?

Måns skrev:Det er nemt at lave sine egne PET filer og have dem liggende klar på disk - eller hente færdige programpakker med pakkehåndteringen, der også kan installeres i en live session... (her er det kun internethastigheden, der kan være en hindring)...

Du får det unægteligt til at lyde sådan, men hvad med diverse afhængigheder?

Måns skrev:Jeg skal måske nævne, at når jeg laver remasters - er det altid på usb og ofte i en live-session, hvor jeg lige har installeret de programmer der skal med... Med 2 cpu'er og 4 gb ram, går selv en remaster HURTIGT - og det er sjovt, når man kan få hurtige resultater. (Igen er størrelsen en fordel) :rolling: :roll: :crossfingers:

Det lyder godt, her tager remaster en evighed. Der var på et tidspunkt nogle puppies der brugte en extra sfs fil - hed den noget med zdv eller sådan noget. Det var en mindre savefil indholdende drivere.

:red-cheers: :red-cheers:
Mvh. Birthe

Lenovo T500 Intel Core 2 Duo 2.53 GHz, 2 GB DDR3, 160GB 7200rpm, ATI Mobility Radeon HD 3650, Mint 17.2 Mate
Lenovo X100e 2gb ram, AMD Athlon Neo MV-40 / 1.6 GHz, ATI Mobility Radeon HD 3200, zorin 6.4 core
Acer Aspire One zg5, Intel Atom N270, 1.6 GHz, integreret grafik, 1gb ram, 160 gb hd. (Mint 17.3 Mate)
Brugeravatar
Birthe
Site Admin
Site Admin
 
Indlæg: 2529
Tilmeldt: lør 30. okt 2010 09:09
Geografisk sted: Odense, Fyn
Brugererfaring med Linux:: Lidt øvet

Re: PuppyPepTalk (Less is more)

Indlægaf Måns » fre 12. apr 2013 13:48

Hej Birthe
Birthe skrev:Jeg har prøvet remaster, men mangler altid at få noget med i remasteren, mest indstillinger. Jeg har læst en del om at lægge specielt firefox indstillinger i mnt/home, fordi det er noget, der fylder mere og mere over tid og dermed æder af en savefil. Det kan vist ikke lade sig gøre med chrome, hvor puppy løsningen kræver root, eller? Der er måske fundet en løsning på det?


Shinobar har skrevet om Chrome her: http://www.murga-linux.com/puppy/viewto ... 721#468721
Jeg fandt tråden her: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=62110
Birthe skrev:hvad med diverse afhængigheder?


Ja, som regel virker mange simple Puppy programmer både i Slacko og Precise, men henter man en større pakke med diverse afhængigheder fra enten slackware eller Ubuntu, - så skal man ikke regne med at de virker begge steder.
Jeg har i hvert tilælde konstateret at InkScape + sozi og node.js + npm, som jeg har lavet Pets af i Precise IKKE virker i Slacko...

Jeg gætter på at det må være muligt at kompilere node.js i Slacko - om ikke andet så direkte fra GitHub - men sozi findes ikke slackwares repository, og jeg har ikke fundet ud af hvordan man henter kildekoden og kompilerer den selv i Slacko...

Birthe skrev:Det lyder godt, her tager remaster en evighed. Der var på et tidspunkt nogle puppies der brugte en extra sfs fil - hed den noget med zdv eller sådan noget. Det var en mindre savefil indholdende drivere.


Jeg bruger aldrig zdrv selv (man bliver spurgt i starten af remasterprocessen om man vil oprette en zdrv fil). Jeg gætter på at ideen er, at man samler en pakke med drivere, der passer til en bestemt hardware - og på den måde kan slippe for at skulle hente f.eks. nvidia, ati eller andre kommercielle drivere til en bestemt type pc...
Det har jeg ikke brug for - da alt hvad jeg laver alligevel skal kunne bruges på forskellig hardware.

Jeg har læst at nogen har omdøbt deres systemfil til zdrv.sfs, og lavet en sfs fil med alle de store programmer de bruger mest og døbt den om til systemfilens oprindelige navn. De skulle de have gjort for at sikre sig at programmerne bliver indlæst ved opstart - i live mode - og i den rigtige rækkefølge ifht. systemfilerne...

Det er ikke noget jeg selv har leget med, men der bliver sagt at det kan løse nogle af de problemer jeg har haft med sfs-filer mht. indlæsning i et livesystem.

Indtil videre er jeg godt tilfreds med at kunne lave PET-filer der kan installeres efter opstart af et livesystem. Installationer går alligevel så fantastisk hurtigt i Puppy...
:red-cheers: :red-cheers: :red-cheers:
Mvh Måns
Quote: "Give a man a tiddler and he might digest it today, show a man how to use TIddlyWiki and he'll be writing his own tiddlers for a lifetime .."
Brugeravatar
Måns
Site Admin
Site Admin
 
Indlæg: 1763
Tilmeldt: tirs 5. jan 2010 18:32
Geografisk sted: Havbro, Aars, Himmerland, Nordjylland, Jylland, Danmark
Brugererfaring med Linux:: Øvet


Tilbage til Puppy-linux

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron