Side 1 af 1

Skærm opløsning

Indlæg: tirs 12. jan 2016 14:51
af Maaløv
Har lige installeret Linux Mint 17.3 og alt fungerer perfekt - jeg er dog løbet ind i et lille problem med skærm opløsningen, idet jeg bruger en switch mellem flere computere til en skærm.
Da Mint 17.3 selv forsøger at finde den korrekte skærm og indstille til bedste opløsning går det galt, idet den ikke finder den rigtige skærm når switchen er på, og derfor vælger 1024x768 - som ikke kan ændres!
Tilslutter jeg skærmen direkte, finder Mint 17.3 den korrekte skærm og opløsning.
Mit spørgsmål er derfor hvordan fortæller jeg Mint 17.3 at den skal fastholde den korekt fundne skærm - når jeg tilslutter switchen igen ?
Med venlig hilsen
Jørgen Maaløv

Re: Skærm opløsning

Indlæg: fre 15. jan 2016 16:27
af Uffe
Hej Maaløv

Jeg bruger selv en switch - rent faktisk er det den tredie af slagsen jeg kører på nu - men det problem er jeg endnu aldrig stødt på.

Hvad er det for et mærke og model switch du bruger ?

Re: Skærm opløsning

Indlæg: lør 16. jan 2016 00:08
af Maaløv
Hej Uffe
Det er en KVMP switch CS1734 med 4 VGA indgange

mvh
Jørgen Maaløv

Re: Skærm opløsning

Indlæg: lør 16. jan 2016 12:42
af Uffe
Hej Maaløv

Samme fabrikat som min - dog ikke samme model, min er en CS74U - som er den bedste af de tre fabrikater jeg har haft.

Så vidt jeg kan se er eneste forskel på din og min at du har separate udgange til lyd på din og så har du også en USB-hub integreret i den.

Men........ Det du beskriver lyder mest af alt som en fejl i din switch :sad:

Jeg tror at det første du bør prøve er om problemet også er der hvis du benytter en anden port i switchen. Hvis det heller ikke hjælper så prøv om problemet også eksisterer hvis maskinen bliver bootet op fra et live-medie (DVD eller USB-nøgle) i en live-session.

Lad høre hvad der sker :smile:

:cheers:

Re: Skærm opløsning

Indlæg: lør 16. jan 2016 13:29
af Uffe
EDIT !

OK, jeg fandt lige manualen til din switch http://www.aten.com/download/download_m.php

Muligheden for at der er et eller andet der hænger inde i switchen er så absolut tilstede, så en genstart af den er også en mulighed der bør afprøves.

(Hentet fra manualen)
Powering Off and Restarting
If it becomes necessary to Power Off the Master View unit, before starting it
back up you must do the following:
1. Shut down all the computers that are attached to the switch.
Note: You must unplug the power cords of any computers that have the
Keyboard Power On function that are connected to the shut down
switches. Otherwise, the switches will still receive power from the
computers.
2. Unplug the switch’s power adapter cable.
3. Wait 10 seconds, then plug the switch’s power adapter cable back in.
4. After the switch is up, Power On the computers.


(Da jeg ikke ønsker at fornærme dig og samtidigt ikke aner hvor god du er til engelsk, så tag det ikke ilde op at jeg prøver at forklare ovenstående.)

Switchen kan forsynes med strøm enten fra en strømforsyning eller gemmen USB-forbindelsen til en af PC'erne.
Ved en genstart bør alle PC'er slukkes helt og strømforsyningen til switchen frakobles.
(Vær opmærksom på at nogle PC'er har altid strøm på nogle af USB-ingangene så længe der er strøm til strømforsyningen på PC'en - selv om selve PC'en er slukket)
Vent mindst 10 sek. før switchen tændes igen og start derefter PC'erne.

:cheers:

Re: Skærm opløsning

Indlæg: lør 16. jan 2016 17:35
af Maaløv
Tak Uffe
Manualer er faktisk en god ting - men som ofte er det sidste man læser :grin:
Jeg fandt en løsning på problemet - som faktisk var beskrevet i manualen temmelig tydeligt.
Så tak for din tid og dine svar.

mvh
Jørgen Maaløv

Re: Skærm opløsning

Indlæg: lør 16. jan 2016 17:51
af Uffe
Maaløv skrev:Jeg fandt en løsning på problemet - som faktisk var beskrevet i manualen temmelig tydeligt.


Smask irriterende at man somme tider er nødt til at læse i manualen :mrgreen: :grin:

Du fik dit problem løst og det er hovedsagen :thumbup:
:cheers: